titanen

magazine over de reuzen van onze tijd

titanen

Like us

titan (de (m.); titanen, titans): 1 (Gr. myth.) naam voor de leden van een reuzengeslacht dat de strijd met de goden aanbond, maar verloor; 2 iem. die op onstuimige, heroïsche wijze stormloopt tegen de heersende opvattingen op enig gebied; 3 reusachtige figuur. (Bron: Van Dale)

wat

In de Griekse mythologie waren de Titanen met z’n twaalven. Ze waren de reusachtige kinderen van Uranus en Gaea die op een bepaald moment Zeus en de goden van de Olympos uitdaagden. Deze hemelbestormers moesten finaal het onderspit delven. Vanaf nu is Titanen ook een magazine. Een magazine over de reuzen van onze tijd. Die zijn dun gezaaid. Het zijn ongewone figuren die kracht en charisma uitstralen. Je vindt ze op alle terreinen: in de politiek, in de showbusiness, de sportwereld, de muziek, de wetenschap, noem maar op. De eerste titan die we tegen het licht houden, is een wielrenner. Fabian Cancellara.

Fabian Cancellara is echter méér dan een wielrenner. Hij is een kampioen, een atleet, een mens, een persoonlijkheid, een boegbeeld van een generatie en voor velen ook een voorbeeld. Dat zijn ook de strikte criteria waaraan een titan moet voldoen. Cancellara is met recht en reden de leidraad doorheen deze eerste editie van Titanen.

Titanen #01 brengt het verhaal van Cancellara, van binnenuit maar ook in de marge. We bundelen verrassende verhalen en boeiend reportagewerk uit de kern en in de slipstream van leven en werk van Cancellara. Spraakmakend. Direct. En raak.

het interview

Fabian Cancellara van binnenuit. Een diepte-interview met de spilfiguur van titanen #01 kan en mag niet ontbreken.
De mens en de kampioen op de rooster gelegd.

koop hier

wie was Spartacus?

De bijnaam van Fabian Cancellara is Spartacus, verwijzend naar de opstandige gladiator en slavenleider uit de Romeinse tijd.
Wie was eigenlijk de echte Spartacus?

koop hier

Ferdi Kübler

Ferdinand ‘Ferdi’ Kübler is een icoon uit de Zwitserse wielergeschiedenis. De oudste nog levende Tourwinnaar is mentor en vriend van Cancellara. Een portret.

koop hier

en verder

Kroongetuigen over Cancellara;
de heimat in beelden;
kortverhaal over Oscar Egg;
de schatkamer van Fabian;
de fiets van; ...

koop hier