titanen

magazine over de reuzen van onze tijd

titanen

Like us

titan (de (m.); titanen, titans): 1 (Gr. myth.) naam voor de leden van een reuzengeslacht dat de strijd met de goden aanbond, maar verloor; 2 iem. die op onstuimige, heroïsche wijze stormloopt tegen de heersende opvattingen op enig gebied; 3 reusachtige figuur. (Bron: Van Dale)

wat

In de Griekse mythologie waren de Titanen met z’n twaalven. Ze waren de reusachtige kinderen van Uranus en Gaea die op een bepaald moment Zeus en de goden van de Olympos uitdaagden. Deze hemelbestormers moesten finaal het onderspit delven. Vanaf nu is Titanen ook een magazine. Een magazine over de reuzen van onze tijd. Die zijn dun gezaaid. Het zijn ongewone figuren die kracht en charisma uitstralen. Je vindt ze op alle terreinen: in de politiek, in de showbusiness, de sportwereld, de muziek, de wetenschap, noem maar op. De eerste titan die we tegen het licht hielden (voorjaar 2014), was wielrenner. Fabian Cancellara. Een jaar later is Eddy Merckx aan de beurt, naar aanleiding van zijn zeventigste verjaardag.

In een mix van krachtige beelden, een eigenzinnig carrièreoverzicht, een ontluisterend interview, inspirerende verhalen en pakkende getuigenissen leren we de titan Merckx kennen. Per verkocht nummer van Titanen #02 gaat één euro naar het door Eddy Merckx gekozen goede doel, met name de afdeling kindercardiologie van het UZ Leuven.

het interview

Eddy Merckx vertelt over leven en werk. Over de waarden die hem hebben geïnspireerd, over de triomfen en de tragedies uit het verleden en over de uitdagingen die hem en de samenleving nog wachten. Het is een ontluisterende babbel geworden.

koop hier

mens & mythe

We kunnen er niet omheen: het opzienbarende carrièreoverzicht van Eddy Merckx. In enkele rake, spraakmakende beelden cruisen we door de loopbaan van
’s werelds beste wielerkampioen aller tijden.

koop hier

Tre Cime

Tre Cime di Lavaredo is een beruchte berg in de uithoek van de Dolomieten. Merckx schreef er geschiedenis. Wij tekenden zijn exploten op Tre Cime op. Als uitsmijter volgt nog Merckx’ ode aan de bergen.

koop hier

en verder

Getuigenissen over de mens Eddy Merckx; het eigenzinnige carrièreoverzicht door Strook; zijn 525 overwinningen opgelijst; Eddy’s legendarische fietsen in beeld; ...

koop hier

titanen 01

In Titanen #01 (verschenen in het voorjaar van 2014) hielden we een Zwitserse titan tegen het licht, met name Fabian Cancellara. Hij is veel méér dan een wielrenner. Hij is een kampioen, een atleet, een mens, een persoonlijkheid, een boegbeeld van een generatie en voor velen ook een voorbeeld. Titanen #01 brengt het verhaal van Cancellara, van binnenuit maar ook in de marge. Met een groot diepte-interview met de man, met de opinie van enkele kroongetuigen en met verrassende verhalen en boeiend reportagewerk uit de kern en in de slipstream van leven en werk van Cancellara.

koop hier