titanen

magazine over de reuzen van onze tijd

titanen

Like us

titan (de (m.); titanen, titans): 1 (Gr. myth.) naam voor de leden van een reuzengeslacht dat de strijd met de goden aanbond, maar verloor; 2 iem. die op onstuimige, heroïsche wijze stormloopt tegen de heersende opvattingen op enig gebied; 3 reusachtige figuur. (Bron: Van Dale)

wat

In de Griekse mythologie waren de Titanen met z’n twaalven. Ze waren de reusachtige kinderen van Uranus en Gaea die op een bepaald moment Zeus en de goden van de Olympos uitdaagden. Deze hemelbestormers moesten finaal het onderspit delven. Sedert 2014 is Titanen ook een magazine. Een magazine over de reuzen van onze tijd. Die zijn dun gezaaid. Het zijn ongewone figuren die kracht en charisma uitstralen. Je vindt ze op alle terreinen: in de politiek, in de showbusiness, de sportwereld, de muziek, de wetenschap, noem maar op. De eerste titan die we tegen het licht hielden (voorjaar 2014), was wielrenner Fabian Cancellara. Een jaar later was Eddy Merckx aan de beurt en in het voorjaar van 2016 siert Tom Boonen de cover van dit hommageblad.

het interview

Een vraag-antwoordinterview kon en mocht het niet worden.
En dat werd het ook niet. Vijftien citaten legden we aan
Tom Boonen voor. Van Mohammed Ali over Confucius tot
Kurt Cobain. Vijftien keer becommentarieert hij ze. Boonen toont zich als een meester in relativeren en staat met beide voetjes in deze wereld, zoveel is duidelijk.

koop hier

carrièreoverzicht (x2)

Zowel Patrick Lefevere, de rode draad door Toms sportieve loopbaan, als sportfotograaf Tim De Waele fietsen elk op hun manier door de carrière van Tom Boonen. De mens, de kampioen, de held en antiheld: alle Tom Boonens passeren de revue.

koop hier

kasseikoning

Tom Boonen is de absolute koning van het Vlaamse voorjaar. Geen enkele renner die zoveel overwinningen bijeen reed in de kasseikoersen dan hij: de cijfers tonen aan dat zelfs Merckx, Van Looy en Museeuw het onderspit moeten delven. Hoe Tom Merckx en co klopt en waarom de Taaienberg zijn Heilige Grond is, lees je in Titanen #03.

koop hier

en verder

Uiteraard hebben we ook oog voor Toms fiets, de faits divers en reportagemaker Eric Goens eert Boonen met een column. Ten slotte komt ook Toms goede doel aan bod en gingen we op bezoek in het UZ Pellenberg.

koop hier

koop hier

titanen 01

In Titanen #01 (verschenen in het voorjaar van 2014) hielden we een Zwitserse titan tegen het licht, met name Fabian Cancellara.
Hij is veel méér dan een wielrenner. Hij is een kampioen, een atleet, een mens, een persoonlijkheid, een boegbeeld van een generatie en voor velen ook een voorbeeld. Titanen #01 brengt het verhaal van Cancellara, van binnenuit maar ook in de marge. Met een groot diepte-interview met de man, met de opinie van enkele kroongetuigen en met verrassende verhalen en boeiend reportagewerk uit de kern en in de slipstream van leven en werk van Cancellara.

koop hier

titanen 02

Naar aanleiding van Eddy Merckx’ zeventigste verjaardag kwam er in 2015 een tweede editie van Titanen. En of Eddy Merckx, de allergrootste wielrenner aller tijden, een titan is. In een mix van krachtige beelden, een eigenzinnig carrièreoverzicht, een ontluisterend inerview, inspirerende verhalen en pakkende getuigenissen leren we de titan Merckx kennen.