titanen

magazine over de reuzen van onze tijd

titanen

Like us

titan (de (m.); titanen, titans): 1 (Gr. myth.) naam voor de leden van een reuzengeslacht dat de strijd met de goden aanbond, maar verloor; 2 iem. die op onstuimige, heroïsche wijze stormloopt tegen de heersende opvattingen op enig gebied; 3 reusachtige figuur. (Bron: Van Dale)

wat

In de Griekse mythologie waren de Titanen met z’n twaalven. Ze waren de reusachtige kinderen van Uranus en Gaea die op een bepaald moment Zeus en de goden van de Olympos uitdaagden. Deze hemelbestormers moesten finaal het onderspit delven.
Vanaf nu is Titanen ook een magazine. Een magazine over de reuzen van onze tijd. Die zijn dun gezaaid. Het zijn ongewone figuren die kracht en charisma uitstralen. Je vindt ze op alle terreinen: in de politiek, in de showbusiness, de sportwereld, de muziek, de wetenschap, noem maar op. De eerste titan die we tegen het licht hielden (voorjaar 2014), was wielrenner. Fabian Cancellara. Een jaar later was Eddy Merckx aan de beurt en in het voorjaar van 2016 sierde Tom Boonen de cover van dit hommageblad. In 2017 is olympisch kampioen Greg Van Avermaet de titan van dienst.

het interview

Greg Van Avermaet is een jongen van bij ons, heel down to earth en nuchter. Op de fiets is hij een leider, een kopman die brandt van ambitie. Altijd hongerig naar meer en beter. In het lange interview in Titanen #04 legt Greg zijn ziel bloot, heeft hij het over het warme nest waarin hij opgroeide, over zijn grote doorbraak maar ook over de moeilijke 
momenten en de aanhoudende druk om zichzelf te bewijzen tegenover alles en iedereen.

koop hier

family business

Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dat Greg Van Avermaet een getalenteerd sporter is, 

is allicht niet toevallig. Zijn beide grootvaders waren beroepsrenner, net als zijn vader.

En ook zijn moeder, tante en nonkel verdienden hun strepen in de (top)sport. We gingen langs ten huize Van Avermaet-Buysse, op zoek naar de roots van de olympische kampioen.

koop hier

gregs ronde

De Ronde van Vlaanderen is Gregs Hoogmis, zijn absolute droomkoers. We blikken terug naar de Ronde van 2016, een dag om snel te vergeten voor Greg en zijn entourage. 
Maar we blikken ook vooruit want het staat in de sterren geschreven dat Greg ooit zal triomferen op de flank van de Paterberg en in Vlaanderens Mooiste.

koop hier

en verder

Wieleranalist José De Cauwer analyseert wielerfenomeen Greg Van Avermaet; we brengen een passage uit het lifestyleboek van Gregs zus Claudia; Greg heeft 
barista-ambities en dus lijsten we op hoe je de perfecte espresso zet; de 10 
strafste aanvallers uit de wielergeschiedenis passeren de revue; het verhaal achter BMC, de Zwitserse fietsenbouwer en meteen ook Gregs werkgever; ...

koop hier

titanen 01

In Titanen #01 (verschenen in het voorjaar van 2014) hielden we een Zwitserse titan tegen het licht, met name Fabian Cancellara.
Hij is veel méér dan een wielrenner. Hij is een kampioen, een atleet, een mens, een persoonlijkheid, een boegbeeld van een generatie en voor velen ook een voorbeeld. Titanen #01 brengt het verhaal van Cancellara, van binnenuit maar ook in de marge. Met een groot diepte-interview met de man, met de opinie van enkele kroongetuigen en met verrassende verhalen en boeiend reportagewerk uit de kern en in de slipstream van leven en werk van Cancellara.

koop hier

titanen 02

Naar aanleiding van Eddy Merckx’ zeventigste verjaardag kwam er in 2015 een tweede editie van Titanen. En of Eddy Merckx, de allergrootste wielrenner aller tijden, een titan is. In een mix van krachtige beelden, een eigenzinnig carrièreoverzicht, een ontluisterend inerview, inspirerende verhalen en pakkende getuigenissen leren we de titan Merckx kennen.

koop hier

titanen 03

Tom Boonen is de absolute koning
van het Vlaamse voorjaar. Met - tot
de start van het wielervoorjaar 2017 -
21 overwinningen in de ‘Vlaamse kasseikoersen’ laat hij zelfs Merckx en Museeuw ver achter zich. Alleen al daarom verdient hij een plek in onze titanenreeks. We leren Toms levensfilosofie kennen; Patrick Lefevere fietst door Toms sportieve loopbaan; wielerfotograaf Tim De Waele zorgt op zijn beurt voor een eigenzinnig carrièreoverzicht. Verder: Toms goede doel; over ‘zijn’ Taaienberg; zijn fiets; over de stiel van het kasseileggen; ...

koop hier