titanen

magazine over de reuzen van onze tijd

titanen

Like us

titan (de (m.); titanen, titans): 1 (Gr. myth.) naam voor de leden van een reuzengeslacht dat de strijd met de goden aanbond, maar verloor; 2 iem. die op onstuimige, heroïsche wijze stormloopt tegen de heersende opvattingen op enig gebied; 3 reusachtige figuur. (Bron: Van Dale)

wat

In de Griekse mythologie waren de Titanen met z’n twaalven. Ze waren de reusachtige kinderen van Uranus en Gaea die op een bepaald moment Zeus en de goden van de Olympos uitdaagden. Deze hemelbestormers moesten finaal het onderspit delven. Vanaf nu is Titanen ook een magazine. Een magazine over de reuzen van onze tijd. Die zijn dun gezaaid. Het zijn ongewone figuren die kracht en charisma uitstralen. Je vindt ze op alle terreinen: in de politiek, in de showbusiness, de sportwereld, de muziek, de wetenschap, noem maar op. De eerste titan die we tegen het licht hielden (voorjaar 2014), was wielrenner. Fabian Cancellara. Een jaar later was Eddy Merckx aan de beurt en in het voorjaar van 2016 sierde Tom Boonen de cover van dit hommageblad. Vorig jaar was olympisch kampioen Greg Van Avermaet de titan van dienst. In 2018 maken we duidelijk waarom drievoudig wereldkampioen Peter Sagan in het titanenlijstje thuishoort.

kortverhaal

Peter Sagan zoals u ‘m kent en allicht zoals u ‘m nog niet kent: u verneemt het in het kortverhaal van de hand van Joost Houtman, opgesmukt met een weergaloze tekening van illustrator Jan Bosschaert.

koop hier

de vrouw achter

Katarina ‘Katka’ Smolkova is mevrouw Sagan. Zij is de sterke vrouw achter de drievoudige wereldkampioen. In het verleden gingen haar echter een pak straffe wielervrouwen voor. Giulia was Fausto Coppi’s ‘Dame in het Wit’; Nini was de manager van ‘Keizer’ Rik Van Looy; Janine maakte deel uit van het succesverhaal Jacques Anquetil; Claudine ten slotte was de eega van de allergrootste aller tijden, Eddy Merckx. We brengen kort hun portret.

koop hier

het imago

Peter Sagan is al lang niet ‘alleen maar’ een wielrenner. Aan zijn imago wordt dagelijks gebouwd door experten. Redacteur Raf Liekens legt niet alleen de mens maar vooral ook het product en het merk Peter Sagan bloot.

koop hier

en verder

Peter Sagan kan geschiedenis schrijven door voor een vierde keer wereldkampioen te worden: hij zou alleen recordhouder worden want vier renners bleven steken bij drie. Wij vertellen waarom. Toen Peter Sagan na zijn overwinning in Kuurne-Brussel-Kuurne 2017 na de finish ostentatief een handvol ‘Goudbeertjes’ in zijn mond propte, werden de Goldbären weer een hit: Rik Vanwalleghem schreef er een beschouwing over. De wheelie is het handelsmerk van Peter Sagan: trialkampioen Kenny Belaey vertelt hoe je zo’n wheelie perfect uitvoert. Ook in Titanen #05: het verhaal van Gerben Karstens, de clown in het peloton van de seventies; koffies herkennen met onze barista; 12 weetjes over de superster van het wielrennen.

koop hier

titanen 01

In Titanen #01 (verschenen in het voorjaar van 2014) hielden we een Zwitserse titan tegen het licht, met name Fabian Cancellara.
Hij is veel méér dan een wielrenner. Hij is een kampioen, een atleet, een mens, een persoonlijkheid, een boegbeeld van een generatie en voor velen ook een voorbeeld. Titanen #01 brengt het verhaal van Cancellara, van binnenuit maar ook in de marge. Met een groot diepte-interview met de man, met de opinie van enkele kroongetuigen en met verrassende verhalen en boeiend reportagewerk uit de kern en in de slipstream van leven en werk van Cancellara.

Uitverkocht

titanen 02

Naar aanleiding van Eddy Merckx’ zeventigste verjaardag kwam er in 2015 een tweede editie van Titanen. En of Eddy Merckx, de allergrootste wielrenner aller tijden, een titan is. In een mix van krachtige beelden, een eigenzinnig carrièreoverzicht, een ontluisterend inerview, inspirerende verhalen en pakkende getuigenissen leren we de titan Merckx kennen.

koop hier

titanen 03

Tom Boonen is de absolute koning van het Vlaamse voorjaar. Met 21 overwinningen in de ‘Vlaamse kasseikoersen’ laat hij zelfs Merckx en Museeuw ver achter zich. Alleen al daarom verdient hij een plek in onze titanenreeks. We leren Toms levensfilosofie kennen; Patrick Lefevere fietst door Toms sportieve loopbaan; wielerfotograaf Tim De Waele zorgt op zijn beurt voor een eigenzinnig carrièreoverzicht. Verder: Toms goede doel; over ‘zijn’ Taaienberg; zijn fiets; over de stiel van het kasseileggen; ...

koop hier

titanen 04

Greg Van Avermaet is een jongen van bij ons, heel down to earth en nuchter. Op de fiets is hij een leider, een kopman die brandt van ambitie. Altijd hongerig naar meer en beter. In het lange interview in Titanen #04 legt Greg zijn ziel bloot, heeft hij het over het warme nest waarin hij opgroeide, over zijn grote doorbraak maar ook over de moeilijke momenten en de aanhoudende druk om zichzelf te bewijzen tegenover alles en iedereen.

koop hier